grootste fout die veel verkopers vaak makenDe grootste fout die verkopers vaak maken, is in mijn optiek heel simpel, ze beginnen veel te snel met het presenteren van hun product. Waarom? Natuurlijk weet ik als geen ander met ruim 20 jaar ervaring hoe moeilijk het is om eerst goed kennis te maken met de klant. Maar zonder de juiste informatie zal je nooit je product of dienst tegen een goede prijs kunnen verkopen.
De grootste fout zit hem denk ik, in het tempo van de verkoper. die kent het product of de dienst die hij aanbied van binnen en van buiten, en verwacht waarschijnlijk van de potentiële klant dat die dezelfde informatie heeft.

Neem de tijd

Verkopen is een echt vak, vergelijk het eens met het vak van een timmerman, Zou een timmerman die heel snel timmert, en hierdoor de details mist, een goede timmerman zijn? of zou je kiezen voor de timmerman die op zijn gemak, het product bouwt, en tot in de puntjes afwerkt omdat hij hier de tijd voor neem. Met als uiteindelijk resultaat, dat je een pracht product krijgt.

Voor het vak verkopen, is het precies zo, als jij de tijd neem in je verkoop gesprek, en vooral voordat je begint met je presentatie van je product of dienst, dan ga je de klant pas echt leren kennen. In mijn e-book “Winnen in Sales” ga ik hier uitgebreid opin.

Ik zie verkopen als drie face, en juist  in de eerste face gebeurt het meest, namelijk de zogenaamde kennismakingsfase. Natuurlijk leer je je klant kennen in deze face, maar je zult ook de ware reden vinden “waarom ze jouw product willen”  Juist met deze informatie kan jij als verkopen het verschil maken!

Weet jij waarom de klant jouw product wil

Want als jij de pijn kan weghalen bij jouw potentiële klant van het niet hebben van jouw product, pas dan kan je, je gaan onderscheiden ten opzichten van iedereen. Op zo een moment hoef je ook niet meer op prijs te gaan concurreren. Want jij weet de ware behoefte van jouw klant.

De grootste fout die verkopers vaak maken is het overslaan van de kennismaking face, waardoor ze een algemene presentatie geven, terwijl als ze de ware behoefte weten ze de presentatie face hier precies op kunnen af gaan stemmen.

Verkopen is niet moeilijk

Maar het is wel een vak, het is een vak wat door (bijna) iedereen te leren is. Zoals zoveel beroepen zou je constant moeten bijscholen, zelf ben ik ook pas echt goed gaan groeien toen ik veel verkoop boeken, ben gaan lezen, veel audio ben gaan luisteren, en veel workshops en seminars ben gaan volgen.

Ik heb veel technieken die ik heb geleerd de afgelopen jaren dan ook met veel succes kunnen toepassen in mijn eigen business. Heb hier een eigen systeem van gemaakt, waar ik nu andere ondernemers, verkopers, en zzper mee help.

laat hieronder je naam en email adres achter en ik stuur je gratis mijn e-book winnen in sals toemanuel naaijen

Premium WordPress Themes Download
Download WordPress Themes
Download Best WordPress Themes Free Download
Download WordPress Themes
lynda course free download
download huawei firmware
Download Nulled WordPress Themes
online free course