kapperszaak beginnenEven voor de duidelijkheid, ik ben geen kapper, heb geen verstand van knippen of haar, sterker nog ik heb zelf niet eens haar:-). Maar daar gaat het nu even niet om. Als business coach help je mensen succesvol te zijn, en in mijn optiek is dat in deze tijd nog steeds heel goed mogelijk.

Het probleem van een kapper is dat die wordt opgeleid om te knippen, en het liefst zo goed mogelijk. Ik geloof best dat er een stukje ondernemersvaardigheden wordt uiteengezet in de opleiding voor kappers, zo heb je een luxe kapper, een budget kapper, en er zullen nog wel enkel vormen zijn.

Budget kapper

Het succes van een budget kapper is dat hij of zij goedkoop is. maar hier schuld in mijn optiek ook weer enkele gevaren, ten eerste je kan bijna nooit de goedkoopste zijn. En als je de goedkoopste bent, heb je dan ook de meeste klanten? En hoe zit het met je marge’s? Want daar draait het toch om?

Luxe kapper

Persoonlijk hou ik wel van luxe, en vooral van goede service, deze twee zijn in mijn ogen aan elkaar gelijk. Hiermee kan je jezelf behoorlijk onderscheiden, maar ook hiermee zal je niet de enige zijn, wil jij een luxe kapperszaak beginnen, dan moet je een echte topper zijn, zorgen dat je prijzen ga winnen, en je kennis delen via internet, op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen in jouw vak. Als luxe kapper moet je echt overal bovenuit springen, ook hierin zal je concurrentie ervaren. Het voordeel is wel dat je niet tegen een minimale of slechte marge hoeft te werken.

Andere kapperszaken

Natuurlijk zijn er nog veel meer verschillen, zoals heren, of dames kappers, kinderkappers winkel, of een afro kapperszaak, en een barbershop. In mijn ogen allemaal echt niets mis mee, maar ergens allemaal winkelformules waarvan er 11 in een dozijn zitten, en als jij succes wil hebben als je een kapperszaak ga starten, zal je vandaag de dag echt anders moeten zijn. Ik wil hier niet zeggen dat als je een regulieren kapperszaak ga beginnen geen succes zal hebben, maar je zal niet heel snel gaan opvallen.

Hoe ik het zou doen

Aller eerst ben ik heel gek op kinderen, dat scheelt, en kan ik best geduld hebben met kinderen, op de vraag hoe ik het zou doen, als ik een kapperszaak zou beginnen? Natuurlijk een kinderkappers zaak, maar niet zo eentje waarvan er duizend en één in een dozijn van zitten. Nee ik zou er een thema kapperszaak van maken. Bijvoorbeeld, ik zou het een K3 uitstraling geven.

Ik geloof nooit dat je zomaar het merk K3 mag gebruiken, maar ik zou het als inspiratie gebruiken, ik zou er bijvoorbeeld een mierzoete winkel van maken, lekker alle muren roze, en als de jonge dame de kapperszaak binnen komt gelijk een prinsessen jurkje aangeven. De winkel zou niet steriel zijn, wel schoon natuurlijk, maar ik zou hier een mix in zoeken tussen een kinderkamer en een kasteel waar de prinses zou wonen, een ruimte waar elk jong meisje heen zou willen.

Ik zou ook elke meisje wat binnenkomt als prinses behandelen, en ook zo noemen. Er zouden ook allemaal speelgoed in de winkel liggen, want als de jonge prinses even moet wachten is er nog meer dan genoeg te spelen, of te zien in de kapperszaak. Er zouden ook allemaal meiden boeken liggen, met prinsessen verhalen, er zouden uitsluitend K3 liedjes te horen zijn.

De kapsters zelf?

Zelfs de kappers of kapster zouden er als een prinses uit zien, ze zouden lopen in een roze jurk. en een strik in hun haar, het zouden stuk voor stuk echte kindervrienden moeten zijn. een soort lakei voor de prinses.

Of dit succesvol zal worden?

Natuurlijk zal je dit nooit te weten komen, omdat het er nog niet is, maar ikzelf ben ervan overtuigd dat dit zal gaan werken, natuurlijk doe je voor jongens precies hetzelfde maar dan met auto. of transvormers, en blauwe kleuren!

Vergeet nooit dat ook Mc Donalds zijn succes te danken heeft aan de happymeal. kinderen bepalen echt zelf wel waar ze heen willen. En als ze ouder zijn? dan zullen ze nogsteeds deze kapperszaak niet zijn vergeten. Natuurlijk kan je een afdeling maken voor volwassenen of een hoekje, waar je ook de moeder knipt terwijl haar dochter voor in de winkel wordt geknipt.

Doordat het uniek is, zal je veel media aandacht krijgen, natuurlijk gaat dit niet vanzelf. Mijn punt wat ik met dit berichtje wil maken, is dat het nog steeds mogelijk is in deze tijd uniek te zijn, en dat je zeker niet een budgetkapper hoef te zijn om te overleven, sterker nog een thema formule als dit voorbeeld zal een betere omzet gaan draaien dan een budget kapper, want als de buurman goedkoper wordt dan ga die klanten naar de buurman.

Natuurlijk moet je altijd je producten en dienste verkopen, je moet ervoor zorgen dat erover jouw gesproken zal worden.

Download Nulled WordPress Themes
Download WordPress Themes Free
Premium WordPress Themes Download
Download WordPress Themes Free
free download udemy paid course
download lenevo firmware
Download WordPress Themes
udemy course download free