goede klusserVaak maak je als klusser de mooiste dingen, heb je veel geduld voor een super mooi resultaat, dit is dan ook het enige wat echt telt het resultaat. tenminste als je een klusser ben die gaat voor het mooiste resultaat. Dit bereik je niet als je het klusje ef snel doet, als je snel klaar wilt zijn, of als je een klus voor het eerst aanpakt.

Dit geld als we logische nadenken natuurlijk voor bijna alles, Maar in het klussen is er in de loop der jaren behoorlijk veel scheef gegroeid, de prijzen van de klusser liggen onder druk, en de klanten zijn veel mondiger geworden, en eisen hierdoor ook steeds meer van de klusser.

Hiervoor is niet direct een oplossing, er zijn veel mensen en ook klussers die klussers uit andere landen zoals het Oostblok de schult geven zij pikken al het werk af, zij werken voor een rot prijs.
Dit wil natuurlijk niet zeggen dat elke klusser nu voor de prijs van een Oosblok klusser zal gaan werken.

IK wil het niet hebben over het resultaat van het een of ander, want je kan niet bagatelliseren, Maar als we logische gaan nadenken, mag en kan je niet verwachten dat je vakwerk krijgt als je een klusbedrijf inhuurt voor een bedrag van bijvoorbeeld € 25,– per uur.

Ik kom zelfs bedragen tegen dat mensen niet meer dan € 10,– per uur willen betalen voor een klusser. Eigenlijk de eerste vraag die je jezelf zou moeten stellen is. Waarom doe ik het niet zelf? Want hoe kan je nu voor zulke bedragen een vakman verwachten?

Neem nu bijvoorbeeld een advocaat waarom zou een advocaat wel een uurtarief van € 200,– mogen rekenen, of een dokter elk telefoontje wat je naar hem pleegt in rekening mogen brengen? Nee een vakman als een klusser met een dure bus, vol met gereedschap, investeringen van minimaal € 10.000,– mag niet meer vragen dan € 25,00 per uur?

Ook een klusser is een vakman, ook een goede klusser heeft hiervoor een opleiding gevolgd, hetzij als timmerman, of workshops naast zijn drukke werkzaamheden, een goede klusser is geabonneerd op een of meer vakbladen om zo op de hoogte te blijven van zijn vakgebied.

Ik kan natuurlijk niet bepalen, wat een klusser zou moeten rekenen per uur, Dit verschilt per klusbedrijf, en zo is het uurtarief van een aannemer of instrumentenbouwer weer anders opgebouwd dan dat van een klusser. Zelf zit ik tussen het klusbedrijf en interieurruimte in.

Misschien ook wel met mijn uurtarief, maar waarin ik verschil met mijn werkzaamheden is dat ik mij heb gespecialiseerd in enkele klussen. Ik ben dan ook geen allrounder. Maar een specialist, en ergens misschien ook wel een vakidioot, zo kan ik uren naar een trap kijken die ik net gerenoveerd heb, of kan ik apetrots zijn, op het resultaat wat ik zojuist bereikt heb.

En dan denk ik wel eens, zou je dit ook bereiken als je de goedkoopste klusser van Nederland zou inhuren? Verzint eer gij begint, geld ook zeker voordat je gaat verbouwen, een goede klusser kan je vooraf heel veel informatie geven, juist omdat hij hierin de kennis heeft van zo een verbouwen, en een vracht aan ervaring meeneemt.

Een goede klusser, denk met je mee, zoekt altijd naar een goede oplossing, en reikt ideeèn aan waar je zelf wellicht nooit aan zou denken. Dit komt omdat een goede klusser de problemen waar je met de bewusten klus voor zou kunnen komen te staan, al vaker heeft overwonnen.

Welke klus zou jij willen aanpakken? en ga je dit zelf doen of ga je een goede klusser inhuren?
ik ben erg benieuwd naar jouw verhaal of ervaring, daarom zou ik het ontzetten leuk vinden als je hieronder een reactie, of een vraag achter laat.

Download Premium WordPress Themes Free
Download Premium WordPress Themes Free
Free Download WordPress Themes
Download Best WordPress Themes Free Download
free online course
download samsung firmware
Premium WordPress Themes Download
udemy paid course free download

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *