klusteamtwee weten meer dan één! dit is natuurlijk ook als je ga klussen, daarom zou je kunnen overwegen om een zogenaamde klusteam op te richten voor je begint met je klusproject, nu klink dit wel groots, maar zelfs bij het leggen van een laminaatvloer, is dit het overwegen waard.

Maar als je vooraf goed nadenk over je klusteam, en wie wat ga doen, dit is natuurlijk meer van wie legt en wie zaagt. Dit kom je echt bij elk doe het zelf klusteam tegen. maar zou een prof het ook zo doen lekker wachten met legger tot de zager klaar is?

Wat wil je bereiken met je klusteam?

Wil je gemakkelijk werken? Of wil je juist sneller klaar zijn? Of wil je de juiste vakman op de juiste plek? Ik ben er van overtuigd dat menig doe het zelver deze vragen zichzelf niet vooraf stelt, en gewoonweg begint aan zijn of haar klus.

Jammer want met een goede voorbereiding zal je meer plezier hebben in je kluswerk, en zal het resultaat ook zeker beter zijn.

Hoe ik het niet zou doen

Natuurlijk zal ik nooit een doe het zelver of iemand zij zn handen uit de mouwen steekt uitlachen, maar waar ik wel altijd met gemengde gevoelens naar kijkt hoe sommige doe het zelver met zn tweetjes een laminaatvloer legt.

Simpel gezegd, de een ga zagen en de ander ga het laminaat leggen. dit lijkt niet zo heel raar, maar wel als je bedenkt, dat de persoon die het laminaat legt, keurig alle planken aan elkaar klikt de zager blijft erbij staan en kijkt ernaar hoe de lekker alles netjes in elkaar klikt. tot het moment dat de legger bij de muur komt, en er geen hele plank meer tussen past, De legger meet het stuk af wat hij nodig heeft, teken dit af, en geef dit aan de zager.

Mooi denkt de zager heb ik ef wat te doen. hij loopt nu naar buiten want daar staat zijn workmate en decopeer zaag, en zaagt hij het  stuk eraf, en loopt weer terug naar de legger die al die tijd netjes op zn plekje heeft gewacht totdat de laminaatzager klaar is en het te leggen stuk aan de legger geeft.

Nu kan de zager weer wachten tot de volgende rij gelegt is en de legger weer bij de muur uitkomt.
tja zou dit niet sneller kunnen? Natuurlijk wel, als je vooraf goed nadenkt over je klusteam. en hoe je dit proces misschien effectiever kan doen.

Wat ikzelf met het leggen van een laminaatvloer nooit deed, en met mij vele professionele leggers, die zagen gewoon binnen op de vloer. zelf had ik geen workmate of dergelijke, ik zaag met de decoperzaag gewoon los uit de hand.

Hoe ik het in mijn team doe

allereerst is het natuurlijk doodzonde als je aan het klussen ben dat je sta te wachten op een ander die werk doe wat jezelf zou kunnen doen. beter is dat je aan elkaar gewaagd ben en dat je allebei de gehele klus in theorie zelfstandig zou kunnen, oftewel dat je met een gelijkwaardige klusser samen werk.

de een begint links in bijvoorbeeld de woonkamer, en de ander werkt aan de rechter kant, noem het even de zaag kan, als de linker legger de eerste vier planken heeft gelegd neem de rechter legger het over en leg de laatste paar planken naar de muur, zaag deze, en geeft die dan aan de eerste.

de linker legger is ondertussen al begonnen met een tweede rij te leggen, en is als de rechter legger klaar is met zagen en erin te leggen zowat weer bij de muur, en ga dan met het door de rechter legger gezaagde deel weer verder aan de linker kant.

Natuurlijk moet je wel op elkaar ingespeelt zijn, maar in mijn periode als profecioneel legger, was dit de werkwijze waarin ik met mijn klusmaat werkte, wij waren behoorlijk goed op elkaar ingespeeld, veelvuldig kregen wij dan ook opmerkingen van onze opdrachtgevers die verstelt stonden van onze manier van werken.

Doordat wij zo op elkaar in waren gespeld namen wij elkaars werk uit handen, het idee was elke keer zo van ‘als de ander maar niet hoeft te wachten” en met deze insteek werken ging het dus razendsnel.

Natuurlijk is zo een manier van samenwerken, niet in een keer ontstaan, maar als jij vooraf goed nadenkt over jouw klusteam, dan zal je zeker achteraf heel veel tijdwinst behalen, en zo meer tijd overhouden voor andere klussen in of rond de woning.

Ik wens je veel succes met jouw klus

Download WordPress Themes
Free Download WordPress Themes
Download Nulled WordPress Themes
Download Nulled WordPress Themes
lynda course free download
download coolpad firmware
Download Best WordPress Themes Free Download
download udemy paid course for free

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *