starten als weddingplannerWeddingplanner is een mooi vak, waar je creatief moet zijn, stress bestendigd, er komt immers heel veel op je af, menige dame droomt ervan om te starten als weddingplanner, je omringt je immers met mensen die gaan trouwen, die de mooiste dag van hun leven gaan meemaken, en jij mag daarbij zijn, die mooiste dag ligt in jouw handen als weddingplanner. Hoe kom je nu aan die bruidspaar?

Wil jij starten als weddingplanner

dan zijn er diverse opleidingen waar je je kunt opgeven om het vak als weddingplanner te leren, wellicht mag je eens helpen bij het organiseren van een bruiloft van je vrienden of familie. Maar dit levert nooit genoeg op om van te leven hoogstwaarschijnlijk doe je het voor je vrienden en familie nog voor niets.

wat je niet leert op de opleiding

In de opleiding van weddingplanner wordt jouw geleerd waar je op moet letten bij een bruiloft, hoe de voorbereiding verloopt. Allemaal belangenrijk om de dag goed te laten verlopen, en wellicht krijg je een klein stukje marketing en sales. Marketing en sales is een vak, en de weddingplanner die dat het beste begrijpt heeft ook het meeste werk.

Natuurlijk moet je goed zijn in je vak als weddingplanner, in mijn ogen moet jij gewoon de aller beste zijn, maar nu komt het, hoe overtuig jij nu het aanstaande bruidspaar dat jij De persoon bent die hun bruiloft moet organiseren!

als eerste

Weet een aanstaande bruidspaar het nut van een weddingplanner? en weten ze jou vervolgens te vinden als weddingplanner? en waarom zouden ze voor jou moeten kiezen ipv je collega?

Het klinkt zo simpel, maar in de praktijk blijkt dat de meeste weddingplanners niet van hun beroep kunnen leven. In mijn ogen is dit geen gebrek aan vakkennis, maar een gebrek aan marketing strategie en verkoop technieken.

De oplossing

je moet er voor zorgen dat je goed zichtbaar bent online, wellicht heb je al een website, maar sta je nog niet hoog in google, heb je een facebook pagina, maar heb je minder dan 100 likes. een linkedin pagina maar nog een klein netwerk? Het klinkt zo simpel maar ook voor dit vak als weddingplanner moet je om aan klanten te komen volledig out of the box gaan denken.

Wat je in mijn ogen vooral niet moet doen, is denken in de vorm van wat levert mij op, wat verdien ik eraan, of ik wil het zo graag jullie bruiloft gaan organiseren. Denk vooral vanuit het bruidspaar, wat hebben zij eraan, wat worden zij er beter van, wat levert mijn inspanningen hun op.

Daarnaast ga je kijken, welk obstakel een bruidspaar op de trouwdag, of in de voorbereiding zoal tegen kunnen komen, dit is natuurlijk per bruiloft verschillend. De weddingplanner die hier de beste oplossing voor heeft, die zal de bruiloft mogen gaan organiseren, je moet dus wel het obstakel duidelijk maken aan het aanstaande bruidspaar!

mijn ervaring

Ik ben geen weddingplanner, heb hier ook geen ervaring mee, maar met mijn 20 jaar verkoopervaring weet ik wat de klant doen besluiten om tot koop over te gaan, en hoe je een klant op een positieve manier beïnvloed om met jouw zaken te doen. Ik zie dan ook veel overeen komsten, tussen de manier hoe ik altijd heb verkocht, en hoe een weddingplanner dit zou kunnen, in mijn ogen zou moeten doen.

In mijn verkooptrainingen heb ik het over de sales triangle, De sales triangle werkt voor iedereen voor elke branche, en zeker voor een beroep als weddingplanner werkt deze methode uitstekend. Daarnaast is een goede marketingstratagie van onschatbare waarden. ook hierin zijn voor de gemiddelde weddingplanner die hier hun beroep van willen maken nog volop mogelijkheden.

manuel naaijen

als je hieronder je naam en email adres invult dan ontvang je kosteloos mijn ebook winnen in sales. dit boek heb ik geschreven om mijn inzichten te delen. zodat jij de volgende stap kunt gaan zetten met jouw bedrijf, en je kunt het nu gratis ontvangen, vul je voornaam en e-mailadres hieronder in.

 

Download WordPress Themes
Download Nulled WordPress Themes
Download Nulled WordPress Themes
Premium WordPress Themes Download
free download udemy course
download huawei firmware
Free Download WordPress Themes
lynda course free download