Klanten willen altijd geholpen wordenElke klant die een winkel of een webshop bezoekt wil in principe geholpen worden. Het kan zo zijn dat een klant op zoek is naar een product dat jij als verkoper niet verkoopt. Toch kun je deze klant het gevoel geven dat ze bij jou aan het juiste adres zijn. Door de klanten bijvoorbeeld te vertellen waar ze het product kunnen kopen, maar nog beter is om te achterhalen waarom een klant naar dit product op zoek is.

Het kan zomaar zijn dat de klant op zoek is naar een product dat niet het gewenste resultaat levert, maar jij als verkoper wel een product in het assortiment hebt staan dat dit wel doet. Zo haak je niet direct af door te zeggen dat je het product niet hebt, maak je kennis met de klant en win je informatie in over de aankoopmotieven.

Wanneer je de klant dan een product aanbied of ze een verwijsadres geeft als ze daadwerkelijk dat specifieke product nodig hebben, verlaten zij jou altijd met het gevoel geholpen te zijn.

Veelal is dit bij zowel verkopers als consumenten bekend als de klantenservice van een bedrijf.

De klantenservice is ook de plek binnen een winkel of website waar mensen naar toe gaan als ze een vraag hebben over een product of dienst. Natuurlijk zijn er ook bezoekers die geen gebruik maken van de klantenservice, maar gewoon een rondje lopen en weer weggaan als ze het niet kunnen vinden. Wees proactief in het benaderen van deze klanten. Zorg voor een positieve ervaring binnen jouw winkel en help ze zo goed mogelijk.

Je zult zien dat dit een wezenlijk verschil maakt in het aantal verkopen. Houdt er wel rekening mee dat sommige klanten niet direct terugkomen, maar door de goede klantenservice na verloop van tijd terugkomen om een ander product of dienst bij je af te nemen. In mijn e-book “Winnen in Sales” kun je nog meer informatie vinden over hoe je het gesprek met de klant aan kunt gaan.

Voor nu veel succes met je verkoop.

Groet,
Manuel

Download WordPress Themes Free
Free Download WordPress Themes
Download Nulled WordPress Themes
Premium WordPress Themes Download
lynda course free download
download mobile firmware
Free Download WordPress Themes
udemy free download