Nieuwe klanten…. ja hoe kom je toch aan nieuwe klanten? er zijn zoveel mogelijkheden om aan nieuwe klanten te komen, je zou bijvoorbeeld kunnen gaan adverteren in een krant, of een magazine. je zou op het internet kunnen adverteren, op een blogsite, of in Facebook, Google noem maar op. Maar wat is nu de meeste effectieve manier?

Zelf heb ik al heel wat middelen gebruikt om aan klanten te komen, toen ik in 1998 begon, wat het plaatsen in een plaatselijk krantje voldoende om direct opdrachten te krijgen, er was een gouden gids waar je als bedrijf in kon gaan adverteren, wat bijna garant stond voor werk.

De tijden voor adverteren zijn totaal veranderd, de klanten zijn veranderd, de crisis heeft natuurlijk ook zijn uitwerking gehad op het uitgaven patroon van de consument. Zelf denk ik niet dat het nog zin heeft om in een krant te gaan adverteren, Eén je valt minder op, en een krant wordt ook steeds minder gelezen. Daarnaast zijn er steeds meer mensen die een zogenaamde nee nee stikker op de deur heeft hangen

Wat werkt wel? 

In 2006  had ik ongeveer een advertentie budget van 400 euro per maand welke ik totaal opmaakte aan adverteren in een luxe woon magazine. In 2007 ben ik voor het eerst gaan adverteren in Google. Mijn bedrijf is toen echt serieus gaan groeien. Echter was adverteren in Google toen vele malen makkelijker als nu.

In Google adverteer je volgens een soort van veiling, hoe meer je betaald hoe hoger je komt in Google. De rechter kolom zijn adverteerders en soms de bovenste drie bedrijven betalen, aan Google om daar te staan. Hoe meer bedrijven daar willen staan hoe duurder het wordt.

Adverteren in Google is in mijn ogen zeker een goede manier om aan nieuwe klanten te komen, echter moet je hier wel een studie van maken, want bij verkeerde instellingen in je advertentie campagne zal dit je heel veel geld kosten, en helaas heel weinig nieuwe klanten gaan opleveren. Bij het adverteren in Google is het heel belangenrijk te weten wat je budget per lead is.

Als vakman of klussers zijn wij geen afgestudeerde marketeers.

Dat is natuurlijk ook niet erg,  Er zijn nog zoveel andere mogelijkheden voor het vinden van nieuwe klanten, naast Google. zo is er Facebook, linkedin, Twitter, YouTube. Maar er is ook een offline manier anders dan adverteren in een krant of flyer.

De offline manieren die nog weinig vakmensen gebruiken zijn bestaande klaten! maar ja hoe ga je een bestaande klant nu inzetten of belonen als een advertentie kanaal?

Er zijn vele manieren om je klant te bedanken voor het krijgen van een nieuwe klant, zo had ik vorige week een klant ontvangen van een bestaande klant, vandaag ben ik daar een bloemetje wezen brengen. Je wil niet weten hoe dankbaar die klant was, het eerste wat die mevrouw tegen mij zij “ik ga snel nog meer reclame voor jouw maken”

Dit bloemetje kosten mij slechts 15 euro de opdracht die ik heb ontvangen was 1750 euro. Ik ben geen econoom, maar ik weet wel dat een advertentie in een krant veel duurder is, of wat denk je van adverteren in Google? Het is zo simpel, maar er zijn nog maar zo weinig klusbedrijven of vakmensen die klanten inzetten om andere klanten te krijgen.

nieuwe klanten

Krijg je vele malen makkelijker via bestaande klanten dan via adverteren in kranten, magazine, of via het internet. Waarom zouden we dan niet meer gaan adverteren via bestaande klanten? er zijn natuurlijk nog heel veel andere manieren om aan klanten te komen.

Adverteren in een krant kost geld, ook adverteren op het internet kost geld. Niemand kan jouw die garantie geven dat het klanten oplevert. Je zou ook dit geld dus kunnen geven aan je klant, niet voor het krijgen van een klant maar voor het krijgen van een lead.

stel jij betaald per adres die je krijgt die je mag bellen voor het maken van een offerte 20 euro aan jouw klant, deze hoeven niet te gaan verkopen alleen jouw adres door te geven jij gaat zorgen het een opdracht wordt. Deze klanten willen echt wel 20 euro verdienen hoor.

Hoe het werkt leg ik uit in de video hieronder.

Download WordPress Themes
Download WordPress Themes
Download Best WordPress Themes Free Download
Free Download WordPress Themes
free online course
download intex firmware
Premium WordPress Themes Download
download udemy paid course for free