dienstverlenende Waarom mijn blogbericht over dienstverlenende ZZP’er? Vaak begrijpen mensen niet precies wat ik doe. Als er op een netwerk bijeenkomst aan mij wordt gevraagd wat ik doe of lever, is mijn antwoord, “Ik help dienstverlenende ZZP’ers door ze inzich te geven in de mogelijkheden van mijn sales triangle.”

Dit roept altijd weer twee vragen op.

Wat bedoel je met een dienstverlenende ZZP’er? Wat is een Sales triangle? Als eerste de dienstverlenende ZZP’er. Het woord zegt het al, ZZP’er slaat natuurlijk op de Zelfstandige Zonder Personeel. Dienstverlenend beschrijft een persoon die diensten levert, wat natuurlijk erg uiteenloopt. Een weddingplanner, een kapster, een fotograaf en een klusser zijn allemaal dienstverlenende beroepen.

Zelf heb ik jaren een traprenovatiebedrijf gehad. Ik leverde materialen waarmee je je trap kunt opknappen, maar ik leverde ook de dienst om hem te monteren. Hierdoor stelde ik mezelf meer op als dienstverlener. Vooral omdat ik mijn klanten niet alleen een product wilde leveren, maar hen ontzorgen over het gehele traject.

In tegenstelling tot de ZZP’er/ondernemer die uitsluitend producten verkoopt, is het verkopen niet de sterkste kan van de dienstverlenende ZZP’er
Vaak zijn het gepassioneerde vakspecialisten en weten ze alles op hun vakgebied om hun klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Maar als het op de verkoop aankomt

Voor die dienstverlenende ZZP’er heb ik de sales triangle ontwikkeld. Om deze dienstverlenende ondernemer inzichten te geven in het verkoopproces. Hoe dit op de meest natuurlijke manier verloopt. In mijn trainingen ga ik hier natuurlijk uitvoerig op in. Want ook verkopen is een vak, en het is juist het enige vak binnen je onderneming wat het verschil kan maken tussen winst en verlies.

het verschil

Door het toepassen van de sales triangle zal je niet alleen meer verkopen met succes afsluiten, maar je zal ze ook op een veel eenvoudige manier afsluiten, Ook je prijzen zullen niet de doorslaggevende factoor meer zijn als je de sales triangle goed toepast.
manuel naaijen
In mijn ebook “Winnen in Sales” heb ik het over de drie fase van verkoop, dit is in het kort een beschrijving wat ik bedoel met de sales triangle, daarnaast neem ik jou mee naar mijn lessen in sales, en mijn ervaringen in sales. wil jij dit boek gratis ontvangen? vul dan hieronder je naam en email adres in en ik stuur dit boek per mail naar jou toe. zodat jij de volgende opdracht zult gaan verkopen aan jouw klanten.

Premium WordPress Themes Download
Download Premium WordPress Themes Free
Download WordPress Themes
Free Download WordPress Themes
free online course
download karbonn firmware
Free Download WordPress Themes
free download udemy course