Nadat ik zelf 10 jaar lang trappen heb gerenoveerd ben ik in 2013 voor een Duits traprenovatie fabrikant in Nederland klanten gaan zoeken. en dit ging mij, mede door mijn ervaring in de branche redelijk goed af. Binnen korte tijd had ik een groot netwerk opgebouwd van traprenovatie ondernemers.

Omdat ik beloond werd naar omzet, was mijn doel niet om een zo groot mogelijk netwerk op te bouwen, maar om een zo goed mogelijk netwerk neer te zetten, Ik zocht ondernemers  die zo veel mogelijk trappen wilde verkopen. En zo ben ik gaan kijken waar ik deze ondernemers bij kon helpen, zowel technische, commercieel, of misschien wel marketing.

Al deze ondernemers waren technische heel goed onderlegt, al wilde ze niet veel van verkopen weten, hadden ze toch aanvragen nodig. Omdat ikzelf nog goede ervaringen had met Facebook. en al mijn eigen aanvragen uit onze eigen pagina vandaan haalde, heb ik besloten, om voor mijn klanten hun Facebook pagina bij te houden.

Je zag een wezenlijk verschil in aanvragen in bedrijven die ik mocht helpen met het ondersteunen van hun marketing, en bedrijven die het zelf wilde proberen. Omdat de resultaten echt verbluffend zijn die ik behaalde in Facebook, ten opzichte van onze traditionele kanalen om leads aan te vragen. Ben ik mijn diensten ook gaan aanbieden omtrent Facebook marketing buiten mijn netwerk van traprenovatie bedrijven.

Omdat ik werk volgens een systeem, en geloof in resultaat, heb ik mij gericht op ondernemers uit de klus, bouw, en interieur branche, welke werken met lead aanvragen.

Wil jij meer weren over de mogelijkheden die ik jouw met Facebookmarketing kan bieden, vraag dan nu mijn boek “De Blauwemuts” nu gratis aan.