Waar ervaring, vakkennis en passie samen komen is Manuel

Aangenaam Manuel hier, Op deze pagina “over Manuel”  mag ik iets over mezelf schrijven, waar vele websites hier juist hn beste beentje voorzetten en weer over hun product vertellen, wil ik het toch graag persoonlijk houden, want dat is immers wie ik ben.

Ik hou heel van het persoonlijke contact. Ik hou van het leven, van mijn vrouw onze kids onze kleinkinderen en natuurlijk niet te vergeten mijn grote vriend Bounty onze Shi Tzu. Ik hou ook van bijzondere dingen in het leven. Ik mag graag genieten zoals iedereen dat doe. 

Ik heb verder geen hobby’s want mijn werk is echt mijn hobby. en helemaal als het om bijzondere trappen gaat. Een trap is voor vele mensen maar een trap. Dat blijft het,  maar dat is niet perse nodig. Je kan er wel degelijk iets bijzonders van maken, en ja als jij iets bijzonder wil op je trap.zou ik zeggen dan moet je mij bellen. 🙂

Waarom Manuel bellen?

Mijn slogan is "waar Ervaring, vakkennis en passie samen komen is Manuel"  

Ervaring:

Ik durf wel te stellen dat ik met ruim 20 jaar ervaring in het renoveren van trappen, een van de meest ervaren monteur ben die Nederland rijk is in de traprenovatie. Voordat ik trappen renoveerde, legde ik vooral laminaat vloeren, doordat ik de vraag in die tijd al veelvuldig kreeg, ben ik mij erin gaan verdiepen, Dit was ergens in 1998, ik kwam toen een fabrikant tegen die slecht twee kleuren overzet trede maakte, een beuken en een eiken kleur. Hier werdt ik op dat moment nog niet warm of koud van. Later zijn er meerdere kleuren bij gekomen, en ben met andere fabrikanten in contact gekomen, om uiteindelijk in 2003 volledig in de traprenovatie verder te gaan. In die tijd waren er in heel Nederland nog geen 10 bedrijven die trappen renoveerde. Ik durf wel te stellen dat ik een van de pioniers was. In 2013 ben ik naast mijn eigen traprenovatie bedrijf gaan werken voor een Duits fabrikant om klanten in Nederland te gaan zoeken.

Vakkennis:

Deze “nieuwe’ klanten hadden geen kennis en ervaring in het renoveren van trappen, daar ben ik ze meer en meer bij gaan helpen. En ook hier durf ik weer te stellen dat er heel veel traprenovatie bedrijven in de markt zijn die van mij het vak hebben geleerd. in 2017 heb ik mijn eigen trainingscentrum opgericht. Stair Education Centre, waar ik professionals opleid tot vakmensen. Zelfs grote bedrijven sturen hun personeel naar mij om het vak te leren, groothandels sturen hun trainers naar mij om zo betere trainingen te geven. Dit zou nooit een succes worden als deze kleine en grote bedrijven geen vertrouwen zouden hebben in mijn vakkennis. 

Passie:

Een trap wordt vaker gebruikt dan wij denken, en is prominenten in huis dan wij ons vaak realiseren. In de afgelopen 20 jaar is er veel gebeurt in mijn mooie vak. toen ik in 2003 mij volledig storten in de traprenovatie, waren er maar slechts 6 kleuren beschikbaar. In die tijden was het ook best bijzonder als je je trap laat renoveren. Nu vandaag de dag lijkt het wel een gewoon goed, het hoort er een beetje bij net zoals het laten leggen van een vloer in de woonkamer. Maar als iedereen nu een trap renoveert met PVC of met Laminaat, ja dan kan ik wel de meest bijzondere laminaat trappen maken, maar zelfs daarmee ben ik niet uniek. Daarom heb ik besloten om totaal iets anders te doen. 

Traprenovatie's met leer

Ik wilde echt iets bijzonders gaan maken, iets wat mij collega’s niet willen, niet kunnen, niet durven. Leer is echt helemaal mijn passie geworden, het is een natuur product, en feitelijk is het een duurzaam product.  Bij leer is niet elke trap anders, met leer is zelfs elke trede anders. De effecten die met leer ontstaan, is met geen enkel ander product te evenaren. 

Het mooie is, dat dit leer zich uitstekend laat combineren met bijvoorbeeld staal, zo heb ik een stalen neus ontwikkeld en hier in 2023 officieel patent recht op gekregen. Ik mag bij dus ook officieel uitvinder noemen. 🙂  ik ben een levens genieter maak mooie dingen, en ben nog uitvinder ook. Kortom ik ben een gelukkig man 🙂 

Ik vind het mooi dat ik bij jou iets mag maken, wat niemand anders maken kan. Ik doe dat zeker niet in 1 dag, ik wil ook echt geen klussen die ik snel moet afraffelen, ik wil graag iets heel moois maken. ik wil daar mijn stempel, mijn handtekening op zetten.  Als jij Ervaring Vakkennis en Passie in huis wil halen. Dan kom ik graag kosteloos en vrijblijvend styling advies bij jou thuis geven. 

Webshop

Wil jij geen trap met leer of met staal of een bijzondere trap. Dan heb ik nog een webshop, met het goedkope PVC, Laminaat of Houten overzet tredes. Hier heb ik vaak leuke actie’s in, Deze trappen zijn dan ook heel goed zelf te renoveren, maar je kan het ook uitbesteden aan 1 van mijn oud cursisten. In de webshop vind je geen exclusieve producten. De trappen zoals ik die nu maakt is zeker geen doe het zelf product. Hier is echt ervaring, vakkennis en passie voor nodig. 

YouTube Kanaal 

In mijn YouTube kanaal deel ik graag mijn Ervaring, mijn Vakkennis en mij Passie met de kijker. De kans is groot als jij op YouTube heb gezocht naar traprenovatie, dat je mijn video’s  ben tegen gekomen. Sorry dat ik het zeg ook hierin ben ik vrij uniek in mijn branche. Ik ben zeker niet de enige, maar wel een van de weinige traprenovatie monteurs die jou als kijker meeneemt in mijn vakgebied in mijn passie. 

Vakblad

Dat ik gek ben op mijn vak, is de reden dat ik voor het vakblad Vloeren Business Magazine vast columnist ben. Hier mag ik met ruim 2.500 lezers elke maand mijn passie, kennis en ervaringen delen. 

LED verlichting

Ik weet nog heel goed, het was ergens in 2003, ik was op een klus in Dordrecht, waar ik twee trappen mocht renoveren, en in het hele huis een vloer mocht leggen. In die tijd waren led lampjes plaatsen in een laminaatvloer opkomend, en daarom vroeg de klant of ik dat ook in zijn trap kon maken. Het zit zeker niet in mijn karakter om weg te lopen voor een uitdaging, en heb ik die dan ook aangenomen. Op dat moment was ik de eerste die in een traprenovatie een led verlichting monteerde.  Natuurlijk heb ik ook foto’s gemaakt op deze klus. Tijdens een open dag bij de Duitse fabrikant gingen deze foto’s rond bij hun klanten, waarna de fabrikant led verlichting heeft opgenomen in hun assortiment. hierna zijn ook andere fabrikaten dit gaan toepassen. In 2020 ben ik mijn eigen lampjes voor in de trap gaan ontwikkelen, zo is Qlipper ontstaan. Deze led lampen verwerk ik dan ook met veel plezier in jouw trap met leer. 

Het lijkt, maar het is ook echt heel veel wat ik doen, Video’s maken, opleiding geven, blogs en columns schrijven. producten ontwikkelen. en ook nog trappen renoveren, het is echt teveel om dit allemaal in mijn eentje te doen, daarom heb ik ook een heel klein team om mij heen gebouwd. Maar de mensen waar ik intensief mee samenwerk hebben misschien niet zoveel ervaring, maar die breng ik ze zeker bij, hebben wel ruim voldoende vakkennis, en bezitten zeker een hele grote maten van passie, en die breng ik ze ook zeker bij 🙂 

 

Tot slot 
Misschien is dit wel de langste over ons pagina die je ooit heb gelezen? Dit komt ook omdat je op een site ben gekomen bij iemand die leeft door de Ervaring, met veel vakkennis voor zijn passie. En raak dan ook echt niet uitgesproken als het over trappen mag gaan. want in mijn ogen is een trap veel meer dan die ene trede. 

 

Groet,
Manuel Naaijen 

p.s. Deze pagina sta misschien wel vol met taalfouten, maar je bent ook niet op een pagina van een jurist gekomen, ik ben met mijn handen gaan werken omdat taal niet mijn sterkte kant is door mijn dyslexie, en je moet je trap ook niet door een jurist laten renoveren. 🙂