spreker inhuren

Ontdek hoe een kleine onderneming
toch groot kan zijn

We kennen allemaal de verhalen van de grote ondernemers als Pieter Zwart van Coolblue, Victor Muller van Picknick, of Elon Must van Tesla. Natuurlijk zijn dit de meest interessante sprekers om te hebben op je event. Ze hebben stuk voor stuk een mooi bedrijf opgebouwd, en een boeiend verhaal waarmee je je publiek weet te binden. Maar als je hun honorarium vraagt, val je stijl achterover.

Gelukkig zijn er veel alternatieven, Er zijn veel kleine en onbekende ondernemers die minstens zo een indrukwekkend verhaal weten te brengen over hun business story, voor nog geen fractie van het honorarium van wat de bovengenoemde sprekers ervoor zouden vragen.

Wat verteld Manuel?

Manuel heeft twee verhalen. Manuel kan het publiek motiveren door ze inzichten te geven hoe klanten denken, en reageren op jouw sales vraag. Of Manuel deelt zijn ervaring hoe hij zijn eigen bedrijf heeft opgebouwd. Manuel verteld over hoe hij van ZZPer een IZPer is geworden.  Imperium Zonder Personeel.

Het business verhaal van Manuel

Manuel is begonnen als klusser, Manuel heeft keukens geplaatst, badkamers gerenoveerd, en is zich uiteindelijk gaan specialiseren in het leggen van laminaatvloeren, Tot zover nog niets aan de hand, totdat Manuel trappen ging renoveren, en meer leads nodig had om aan opdrachten te komen. Manuel ontdekte de kracht van YouTube, en het hebben van een emaillijst, en wist deze twee werelden aan elkaar te binden waardoor Manuel een jaar salaris verdient door YouTube in te zetten. Zoals vele ondernemers was en is Manuel opzoek naar meerdere inkomsten bronnen met zijn bedrijf, om het ondernemers risico zoveel mogelijk te spreiden. Ondanks dat Manuel gestart is als klusser is het hem gelukt om 5 verschillende inkomsten bronnen op te bouwen, met zijn bedrijf. Manuel neemt de toehoorders dan ook mee in al deze inkomsten bronnen om de toehoorders te inspireren.

De sales formulie van Manuel

Veel mensen hebben een allergie voor verkopen, en vinden het helemaal niets om klanten op te bellen, of te bezoeken. Zo was er ooit een jonge ondernemer die het niet voor elkaar kreegt om opdrachten te scoren, om maar geen klanten te missen of verliezen, ging deze jonge ondernemer zijn prijzen dusdanig laag houden, dat de klant voor de prijs wel moest kiezen voor deze ondernemer. Helaas bleek ook dit niet te helpen. Deze ondernemer besloot om een verkooptraining te volgen, maar de technieken die daar werden geleerd, was niet de stijl van deze jongen ondernemer, en bij besloot halve wegen, deze training weg te lopen.

Echter was deze jonge ondernemer geen opgever, en bezocht een andere seminar waar zijn ogen werden geopend, dat Sales & Marketing de motor is van je bedrijf, dat je zonder Sales & Marketing nooit vooruit zou komen met je bedrijf, en dat je ook met je prijs ook de kwaliteit van je werk indirect communiceert. Deze ondernemers is gaan ontdekken dat 99 % van de klanten een besluit nemen op emotionele vlak, inplaats van op basis van de prijs.

Ook is deze ondernemer gaan ontdekken hoe je deze emotionele beslissing kan beïnvloeden.

Je begrijpt het al, deze jonge ondernemer was Manuel in zijn jonge jaren, en heeft inmiddels ontdekt wat je moet doen om prijzen te kunnen vragen die soms 300% hoger liggen dan zijn concurrenten. Terwijl de concurrent moet vechten voor die ene opdracht, komt het “zo lijkt het” bij Manuel vanzelf aanwaaien.

Welk verhaal wil jij horen?

Of het nu gaat om het business verhaal van Manuel of zijn Sales formule.  Manuel komt graag op jouw event, businessclub of school praten om jouw publiek te inspireren.