WIL JIJ PROFESSIONEEL TRAPPEN GAAN RENOVEREN?

Traprenovatie is een mooi vak, met veel afwisseling en uitdagingen. Daarom zien we ook veel nieuwe monteurs voorbij komen die denken dat ze dit vak na een training van 1 a 2 uur wel beheersen, maar niets is helaas minder waar. Zo kwam Dave een kijk dag gevolgd bij een groothandel die ook traprenovatie verkoopt, volgens de trainer zou je in staat zijn een trap in 1 dag te renoveren. Dave besloot een verkoop presentatie te bestellen bij deze groothandel zodat hij ook de traprenovatie kon verkopen, en al snel bood de eerste klant zich aan bij Dave.

Dave vertelde tegen de klant dat hij een opleiding had gevolgd en dat de trap er in 1 dag wel in zou komen te zitten, de klant vroeg of de wangen ook bekleed konden worden, dit was geen probleem voor Dave.  Na drie weken ging Dave uiteindelijk aan de slag bij deze klant. Na bijan 3 uur ploeteren ging het niet zo vanzelfsprekend als dat de groothandel had verteld tijdens de kijk dag. De wangen was toch iets meer werk, en de treden in de draai bleek helemaal niet zo makkelijk erin te gaan. Nee er kwam wel wat meer bij kijken. Uiteindelijk heeft het Dave drie dagen gekost om deze traprenovatie een beetje netjes erin te krijgen, ja helemaal netjes was het niet als je goed ging kijken.

Ondanks dat het leuk werk was, hoopte Dave dat hij nooit meer een traprenovatie hoefde te doen. Totdat Dave Manuel tegen kwam, en van Manuel vele tips, trucks, en eye openers kreeg, niet enkel waardoor Dave effectiever kon werken, maar ook nog eens veel nauwkeuriger de treden erin kreeg. Dave besloot een coach traject met Manuel aan te gaan, in dit traject, kijk Manuel niet enkel naar de renovatie van een trap, maar ook naar de bedrijfsvoering, waar liggen de knelpunten, en de groei kansen, waar halen we de klanten vandaan die passen bij het werk wat je oplevert.

WAT WIL IK BEREIKEN?

Voor elk soort traprenovatie bedrijf, is er een apart business plan. Of je nu 100.000, 200.000 of misschien wel 1 miljoen wil omzetten. er is een kant en klaar stappen plan om dit doel, wat jij voor ogen heeft te bereiken. Wil je in je eentje dit bedrijf runnen, of kies je er juist voor om met verschillende monteurs in dienst te gaan werken. Alles is mogelijk als je maar de juiste stappen neemt.

WIE IS MANUEL NAAIJEN

Manuel is sinds 1998 al zelfstandig ondernemer, heeft eerst als vloeren legger gewerkt, maar kreeg al snel de vraag of hij ook Laminaat op de trappen kon plaatsen, dit trok Manuel enorm aan, en zag hier wel een uitdaging in, maar vond nergens in Nederland een groothandel waar hij producten kon kopen. in 2003 kwam Manuel in contact met een Duits traprenovatie fabrikant die hem wilde helpen bij het opzetten van zijn bedrijf. in 2013 is Manuel gestart met een online workshop trappen renoveren. Deze workshop is door vele doe het zelvers en professionele monteurs bekeken. In 2015 is Manuel 1 daagse kijk trainingen gaan geven in Duitsland, in 2017 is Manuel gestart met het geven van meerdaagse opleidingen. Waarbij je naast de traprenovatie ook leuningen en verlichting aan bod komen. Daarnaast is Manuel als trainer in te huren trainer op locatie, bij jou in het bedrijf of op de klus bij jouw klant.

Ontdek alle mogelijkheden
die het vak traprenovatie jou kan bieden

Het renoveren van trappen is meer dan een overzet treden over de bestaande traptreden plaatsen. En dan nog? Welke manier van mallen werkt het beste? Wel of geen onderlat plaatsen? Een opentrap aan de onderzijde bekleden? Wangen monteren?

Het netjes renoveren van een bestaande trap is een echt vak. In de ogen van Manuel is het zelfs een echt Ambacht. Maar zo lang bestaat dit vak nog niet. In Nederland is heeft het renoveren van trappen, de laatste 20 jaar een enorme opmars gemaakt, en hierdoor zie je steeds meer aanbieders die producten aan bieden waarmee je een trap kunt renoveren.

Steeds meer klusbedrijf, vloeren winkels, & woonwinkels krijgen de vraag of ze ook trappen kunnen renoveren.

Het product inkopen is niet meer zo heel lastig want er komen steeds meer groothandels bij die traprenovatie opnemen in hun assortiment. Maar een goede monteur vinden die de trap tot in de puntjes kan renoveren is een veel grotere uitdaging.

Hoe kan Manuel Jou helpen?

De eerste vraag die Manuel wil weten, is waar de behoefte van jou ligt? Ben je een klusbedrijf die graag 1 dag wil mee lopen met de vakman, en hierbij het vak letterlijk afkijkt van de meester him zelf? Of ben je een groothandel die een kijkdag wil organiseren voor haar klanten?  Of ben je een middelgroot bedrijf, die haar medewerkers wat meer handvaten wil geven, zodat het net even wat makkelijker en effectiever gewerkt kan worden.  Ook zijn er mogelijkheden om een meerdaagse opleiding te volgen tot een erkend monteur.